Til hovedinnhold

Spar penger med smart strømstyring

Litt høy strømregning? Futurehome Strømkontroll inneholder et strømstyringssystem som bidrar til å redusere ditt strømforbruk. Kontakt oss så hjelper vi med å skreddersy en pakke tilpasset ditt hjem.

Med strømkontroll bruker du strømmen når den er billigst. Med pakken kan du spare tusenvis av kroner i året og du får full kontroll over strømforbruket. Få hele 35 % av investeringen i støtte fra Enova, opptil 10.000 kroner.

Hvorfor?

  • Kontroll på eget strømforbruk og priser
  • Brukervennlig app med god oversikt
  • Styr varmtvannstank, varmesoner og ladeboks
  • Kan utvide til andre smarte funksjoner i huset

Alt du trenger i én pakke

Pakken danner utgangspunktet for smart styring av varmtvannsbereder og lignende apparat. Smarthub tilkobles hjemmenettverk. For å installere og bruke Futurehome må man benytte Futurehome mobilapplikasjon som kan lastes ned gratis på App Store og Google Play

Hvordan fungerer StrømKontroll?

StrømKontroll forsinker, eller slår av, strømtilførselen til en gjenstand når strømmen er dyr og bruker strømmen igjen når den er billigere.

Det vil si at når du tar en varm dusj på morgenen, når strømmen ofte er ganske dyr, så gjør StrømKontroll at det nye vannet i varmtvannstanken ikke varmers opp med en gang det strømmer inn. Når strømmen ofte er billigere, som når du er på jobb, så vil StrømKontroll gi tilgang til strømmen og vannet varmes opp.

Vet du at du trenger for eksempel mye varmt vann eller fulladet bil i løpet av tiden med dyrere strøm, når strømtilførselen ellers ville vært av, så kan du overstyre systemet selv.

Dame som setter bilen sin til lading med Easee lader.
Foto: Easee

Hva er inkludert i pakken?

Smarthub

Smarthub er hjernen til hele systemet og gjør at alle de smarte enhetene kan snakke sammen. Den er helt nødvendig for at systemet skal fungere. Den er uavhenging av internett, så dersom du har problemer med internett vil ikke dette forstyrre systemet.

Dersom du ønsker kan du styre mer enn varmen, som for eksempel belysning.

HAN-sensor

Med hjelp av en HAN-sensor kan du se strømforbruket i sanntid og se historisk data. Også kalt nymotens watt-måler.

Et puck relé

En liten dings som kobles på skjulte installasjoner og gjør slik at du kan styre laster opp til 3680 Watt. Typiske bruksområder er varmekabler, panelovner og varmtvannsbereder.

Det er altså denne som flyttet strømforbruket noen timer, mens strømmen er dyr, og bruker strømmen igjen når den er billigere. Strømtilførselen flyttes ikke mer enn 12 timer.

En termostat

En tilsynelatende vanlig termostat, men som måler strømforbruket og kan styres smart via Smarthuben. Denne kan også kutte strømmen på for eksempel varmekablene, slik som et puck relé gjør.

Termostaten gjør det enkelt å oppgradere fra et eldre system til en smartere løsning.

EL-PROFFEN bygget i Lauvåsen, Kristiansand. Foto.

Kontakt oss for en hyggelig prat

Kontakt oss